Whisky, Rum en andere spirits
Exclusieve & Gelimiteerde spirits.​
Meer
Rokersbenodigdheden
Exclusieve en kwalitatieve aanstekers, knippers, humidors e.a.
Meer
Sigaren
Cubaanse, Nicaraguaanse, Dominicaanse, Honduraanse e.a longfiller sigaren.
Sigaren Assortimentslijst
Previous
Next

Opgelet!! Door wettelijke bepalingen is het verboden om tabaksproducten zoals
pijptabak en sigaren te verzenden. U kan deze enkel afhalen in de winkel.

Single Malts of Scotland A Mariage of casks 28 years old - Imperial - 40,8°

Art.nr. 5060532808234
€395,00
Uitverkocht
1
Productgegevens

Single Malts of Scotland A Mariage of casks 28 years old - Imperial - 40,8°


600 flessen

Een 28 jaar oude Imperial single malt van de gesloten Imperial distilleerderij. Dit is een huwelijk van vijf ex-bourbon vaten, gebotteld als onderdeel van Elixir Distillers' Single Malts of Scotland Marriage range. Aroma's van groene bladeren, aardbeien en room, wierook, tijm en stoffige boeken vullen de neus
Oorspronkelijk bekend onder de naam Speciality Drinks, werd Elixir Distillers in 1999 opgericht als de onafhankelijke botteltak van The Whisky Exchange, die in datzelfde jaar zijn online retail site lanceerde. Hun eerste bottelingen waren onder het Single Malts of Scotland label in 2005, gevolgd door de Elements of Islay range en Port Askaig single malt brand in 2006 en 2009, respectievelijk. Vanaf 2017 werd het bedrijf omgedoopt tot Elixir Distillers.
Dit is een 28 jaar oud huwelijk van Imperial single malts, gebotteld binnen hun Single Malts of Scotland range.

Imperial, gebouwd in de laatste jaren van de 19e eeuw, is een distilleerderij met een treurig bewogen geschiedenis, die bijna net zoveel tijd in mottenballen doorbracht als dat hij distilleerde. De langste productieperiode duurde van 1955 tot 1985, toen de distilleerderij eigendom was van DCL (nu Diageo). Allied Distillers kocht het in 1989 en opende het twee jaar later weer, maar slechts voor nog eens zeven jaar. Het was onder hun beheer dat de enige distilleerderijbotteling van zijn single malt verscheen, maar gelukkig zijn er in de loop der jaren een aantal steeds meer gezochte onafhankelijke releases zoals deze geproduceerd. Imperial werd in 2013 afgebroken en op de site staat nu de nieuwe distilleerderij, Dalmunach.


Bewaar dit product voor later

Ons verhaal

Welkom bij één van de grotere Belgische webwinkels in onze sector. We staan garant voor een groot assortiment aan producten die nagenoeg allemaal vanuit onze voorraad geleverd worden. Daarnaast garanderen wij kwalitatieve producten en een top service. 

Exclusieve & Gelimiteerde Spirits

Bij Philbo heb je een grote keuze van exclusieve & gelimiteerde spirits

Snelle levering

Vandaag besteld, binnen de 5 dagen in huis

Veilig betalen

Betaal veilig via SSL encryptie