Whisky, Rum en andere spirits
Exclusieve & Gelimiteerde spirits.​
Meer
Rokersbenodigdheden
Exclusieve en kwalitatieve aanstekers, knippers, humidors e.a.
Meer
Sigaren
Cubaanse, Nicaraguaanse, Dominicaanse, Honduraanse e.a longfiller sigaren.
Sigaren Assortimentslijst
Previous
Next

Opgelet!! Door wettelijke bepalingen is het verboden om tabaksproducten zoals
pijptabak en sigaren te verzenden. U kan deze enkel afhalen in de winkel.

Glenallachie 30-year-old Cask Strength single malt 48,9% 70cl

Art.nr. 5060568322995
€995,00
Uitverkocht
1
Productgegevens
Brand: Glenallachie
Brand Name: 30-year-old Cask Strength single malt 48,9% 70cl

Na het winnen van de World's Best Single Malt award (World Whiskies Awards, 2021), lanceert The GlenAllachie Distillery haar oudste en meest prestigieuze core aanbod tot nu toe: De GlenAllachie 30 jaar oude Cask Strength Batch 1 Single Malt Scotch Whisky.


Batch 1 van The GlenAllachie 30 years is een gloednieuwe toevoeging aan de meermaals bekroonde paradepaardjes van The GlenAllachie. Het is de eerste in een reeks van jaarlijkse small-batch releases op deze leeftijd, met slechts 2.000 flessen wereldwijd beschikbaar.

Deze eerste tranche is een huwelijk van vintage whisky's uit negen vaten die door de befaamde Master Distiller, Billy Walker, met de hand zijn geselecteerd uit voorraden van meer dan 50.000 vaten die in 16 opslagplaatsen van GlenAllachie liggen te rijpen.

Voor deze unieke whisky, gebotteld op vatsterkte van 48,9% ABV, niet gekoeld gefilterd en met een natuurlijke kleur, selecteerde Walker persoonlijk een combinatie van jaargangen 1989 en 1990, gerijpt in voormalige Pedro Ximénez en Oloroso hogsheads en puncheons, samen met een kleine hoeveelheid Chinquapin Virgin Oak vaten.

De GlenAllachie 30 jaar oude vatsterkte

Het resultaat van Walker's superieure blend- en houtexpertise is een uitzonderlijke whisky met een gedurfde sherry-rijping, tonen van mokka, rijpe vijgen en pure chocolade, gekoppeld aan de klassieke GlenAllachie honingachtige charme.

Walker, die volgend jaar zijn 50e jaar in de whisky-industrie viert, zei over deze historische release het volgende "Toen ik hier in 2017 voor het eerst de pakhuizen verkende, werd ik weggeblazen door de kwaliteit die ik ontdekte. Ik begon onmiddellijk met het oormerken van vaten en het plannen van een reeks ongelooflijk speciale releases.

"Ik heb altijd de ambitie gehad om een memorabele 30 jaar oude whisky te creëren, gepresenteerd op natuurlijke vatsterkte, die whiskykenners over de hele wereld echt versteld zou doen staan. Het is een small-batch single malt die zonder twijfel alles weergeeft wat ik in mijn carrière heb geleerd, en daarom ben ik er bijzonder trots op dat ik deze botteling kan uitbrengen.


TASTING NOTES:

Kleur: Rijk mahonie.
Neus: vruchtencake, rozijnen en mokka, met honing, kaneel en kokos.
Smaak: Lagen van pure chocolade, vruchtencake, rozijnen, honing en vijgen, met stroop, sinaasappelschil en nootmuskaat.
Bewaar dit product voor later

Ons verhaal

Welkom bij één van de grotere Belgische webwinkels in onze sector. We staan garant voor een groot assortiment aan producten die nagenoeg allemaal vanuit onze voorraad geleverd worden. Daarnaast garanderen wij kwalitatieve producten en een top service. 

Exclusieve & Gelimiteerde Spirits

Bij Philbo heb je een grote keuze van exclusieve & gelimiteerde spirits

Snelle levering

Vandaag besteld, binnen de 5 dagen in huis

Veilig betalen

Betaal veilig via SSL encryptie